Koji film pogledati?





Ranije sam rijetko gledala filmove, s obzirom da studiram novinarstvo i komunikologiju na jednom od predmeta bila je tema propagande kroz filmove. Tada smo dobili brojne informacije,  poput promovisanja tržnog centra, politike, hotela, stvaranje negativnih osjećaja prema drugim nacijama i rasama do privlačenja novih učenika u škole, koje su  ranije bile nezanimljive ljudima i sve to kroz filmove. Od tog predavanja počela sam više da gledam filmove, razmišljam o skrivenim porukama koje nose i čitam njihove recenzije. 
 
http://www.imdb.com/title/tt3741834/mediaviewer/rm2445410304
Odlučila sam da sa vama podijelim neke od filmova, koje sam nedavno gledala i koji su na neki način ostavili utisak na mene.   Kada kliknete na naziv filma, dobijate link istog sa prevodom.
Moja prva preporuka je film „Lion“, on je bio i moj favorit na dodjeli Oskara. Ovo je film snimljen po biografskoj knjizi „A Long Way Home“, koju je napisao sam Šaru Brirli. Šaru je petogodišnji dječak, koji se izgubio hiljadama kilometara od svoje porodice... Pripremite maramice.
 
http://www.imdb.com/title/tt4975722/mediaviewer/rm1452607488
Druga preporuka je film „Moonlight“. Radnja filma se zasniva na odrastanju dječaka, crnca u siromašnom mjestu, odnosu sa majkom, vršnjačkom nasilju, narkoticima i borbom protiv svoje seksualnosti. Vjerujem da se neće svima dopasti, posebno onima koji se gade na ljubav prema istom polu.
 
http://www.imdb.com/title/tt0489682/mediaviewer/rm1346474496
Treća preporuka je film ‚‚Razgovori sa Bogom“, koji je nastao po istoimenoj knjizi  Nealea Donalda Walscha.  To je istinita priča o čovjeku, koji je od beskućnika postao inspiracija i nada ljudima u cijelom svijetu. Definitivno, ova knjiga je na mojoj listi želja. Nadam se da će mi biti zanimljiva nakon filma. Voljela bih da sam prvo knjigu pročitala.

Nadam se da vam se moje preporuke dopadaju. Ukoliko niste neke od navedenih pogledali, izdvojite vrijeme i provedite ugodno veče, uz film i kokice. 
Voljela bih da mi i vi preporučite neke filmove.

Primjedbe

  1. Moracu da pogledam taj prvi! Hvala za preporuke :D Divno :D

    https://lovely-things-by-coffeeholic.com/sr/

    OdgovoriIzbriši
  2. Nedavno sam pisala kako me je ova hladna zima navukla na indijske filmove tekst sa linkovima filmova možeš proćitati na https://brlogingblog.wordpress.com/2017/01/28/bolivud/

    OdgovoriIzbriši
  3. Moonlight je bzvz skroz. Ne mogu da se otmem utisku da je taj film nista drugo osim kompenzacije za cinjenicu da prosle godine niti jedan crnac nije imao nominaciju. Al' mi nije zao gledanja svakako. Sto se mene tice i dalje je najbolja stvar ikad snimljena Bronson.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar