Saneline školice šminkanja



Svi vi koji prate mojufb stranicu, znate da sam prošli vikend provela dan sa Sanelom i njenim učenicama. Vidjeli ste koliko sam bila zadovoljna šminkom, tretmanom i druženjem sa divnim damama. Ukoliko vas bude nešto više zanimalo o tom danu, ostavite komentar i napisaću poseban post.

Znam da vas sigurno zanima kakve to školice Sanela organizuje, znam i da mnogo vas želi da nauči nešto više o šminkanju. Pa ukoliko ste u Banjojluci, Sanela je prava osoba kojoj se trebate obratiti da ostvarite to.
Zamolila sam Sanelu da mi nešto više napiše o svojim školicama. Pa evo šta ona kaže: „Tokom dugogodišnjeg rada u ovom divnom poslu, odlučih da vam pružim nešto više. Godinama se bavim profesionalnim šminkanjem, čineći vaš dan posebnim. Presrećna sam što je sve više posla i sve više zakazanih termina i do godinu dana unaprijed. Svoj rad sam upotpunila obukama koje održavam za vas. Teme, vrijeme trajanja i cijene su prilagođene svačijijm potrebama i mogućnostima. Tako da za sada, radim u tri varijante obuke.

Prva je osnovna, obuka kroz koju se teorijski prolazi kroz osnove tipa kože, načina pripreme lica za šminkanje ,adekvatnog odabira pravog proizvoda baš za vašu kožu. Radimo vježbanje dvije vrste make up-a namijenjene za sopopstveno šminkanje.
Druga obuka je malo složenija i sveobuhvatnija, jer sadrži  teorijski i praktični pristup. Obrađujemo teme vezane za tipove kože, pripreme lica za šminkanje, konturisanje lica kamenim konturama, pripreme očiju za šminkanje, te prolazimo i tri varijante make up-a. Takođe učimo kako mjeriti, postaviti i lijepiti umjetne trepavice. Poželjan je rad na modelu,ali opet sve zavisi od želje polaznice. Ako polaznica želi usavršiti sopstveno šminkanje onda radimo na taj način, a sa druge strane neke polaznice žele da svoje make up vještine usavrše na modelima što i to primjenjujemo.

Treća obuka je najtraženija. Ona zahtijeva teorijski pristup tipovima kože,načina pripreme lica za šminkanje, odabir pribora, higijena istog, radna organizacija, odabir podloge i pudera, konturisanje lica krem i kamenim konturama, konturisanje usana, konturisanje obrva.... Radimo 5. i više varijanti make up-a. Rad na modelu je obavezan,a što je najvažnije je to da za obuku je obezbijeđena šminka.
Zaista nastojim da svaki program upotpunim nečim novim i aktuelnim. Svojim polaznicama najčešće izlazim u susret sa gratisima u smislu besplatnih časova obuka. Po završetku obuke smo u kontaktu jer je potrebno ispratiti i u pravom smijeru savjetovati klijentice oko kupovine make up-a. U skorijoj budućnosti planiram mnogo seminara i make up radionica, gdje uz vježbu i zabavu možemo mnogo da naučimo.

 Obaveza polaznica je da sa sobom ponesu dobru volju za rad a sve ostalo je na meni. Od organizacije, kako termina tako i modela i šminke, nastojim svaku obuku učiniti zabavnom ali i te kako radnom.“

Nadam se da smo vam dovoljno otkrile o školicama, a ukoliko želite da postanete jedna od polaznica istih, trk na profil  Šminka Sanela i prijavite se. Sigurna sam da ćete postati pravi make up majstori i odlično se zabaviti sa neopisivo harizmatičnom Sanelom.

Primjedbe