Šta je to novo nam moda donijela u ovoj godini?



Polako dolazi vrijeme kada skidamo sa polica zimsku garderobu. Isprobavamo kombinacije za toplije dane, ali se sigurno i zapitamo šta bi to novo mogle kupiti, da osvježimo ormar i izgledamo lijepo, ali i moderno. Naravno, tu dolazi i do želje da posjetimo frizerski salon, pa bar da skratimo kosu. Ukoliko ste poput mene vjerovatno, tražite i neke nove savjete, fotografije iz svijeta šminke, jer kako da tu zaostajete... Ja sam odlučila da sve to olakšam vama, ali i sebi. Obratila sam se stručnim ljudima, da nam kažu šta je to novo nam  moda donijela u ovoj godini.

Helena Scrittore, novi domaći modni brend koji je privukao veliku pažnju: - Kada je riječ o modnim trendovima za proljeće/ljeto 2017,  dobra vijest je da je apsolutno sve u trendu. Zvuči ludo, ali vodeći brendovi su na najvećim modnim dogajima održanim u Londonu, Parizu, Milanu i Njujorku, plasirali kao moderno sve što je već viđeno u prethodnih nekoliko sezona, od mode 80-ih, preko čuvenog Boho stila do uvijek prisutne klasike. Sve je izmiksano i nosi poruku slobodnog duha.
Ono sto mi  preporučujemo kao sažetu priču, sa kojom nikada nećete pogriješiti je svakako klasika sadržana u ženskim odijelima za sve prilike i duga suknja sa naglašenim strukom i džepovima u kombinaciji sa majicom, sa nekom crazy porukom u slici ili izreci. Pored pastelnih boja, ono što je apsolutni in jesu pruge i cvijetni dezeni. I obavezno sve kombinujte sa print majicom. Slobodno iskoračite iz klišea i obucite starke sa sakoom od pliša ili mini/midi/maxi suknju sa dubokim strukom i širokom kratkom majicom. Bez rukava, top varijanta ili padajuće na ramenu, vrećaste majice su i dalje apsolutni hit i uklopljive uz sve. Džins  je već suvišno pominjati, vječni je klasik, a ove sezone ga nosite sa asimetričnim košuljama ili top majicom, a preko nje kardigan bez rukava.
Obavezno spremite dva modela kombinezona koji su kec iz rukava za svaku priliku, jedan elegantan i sveden, cigaret kroja i drugi koji mozete obući uz patike, ali i sandale ako ih prilika zahtijeva...Uzan, sa padajućim džepovima i sako krojem bez rukava. Sve u svemu, drage dame, nikada do sada niste imale veću slobodu da zadovoljite svoje modne apetite, pa izvadite sve što imate iz ormara i igrajte se slobodno. Budite smjele!  Nikada ne zaboravite da iza svega toga mora da stoji šarmantna ženstvenost i čvrst stav.

Frizerski Salon Hair Design: -Modni trendovi proteklih godina su krenuli u više pravaca. Rekao bih da je tome doprinosi veliki uticaj retro i vintage stila,ali se i futurizam čvrsto drži  na nogama.
U ovoj godini se nastavlja taj trend, kako uopšteno, tako i kada je kosa u pitanju.Što se tiče frizura i oblika, možemo da primjetimo da su to uglavnom kratke do srednje dužine u ravnim i stepenastim oblicima, koje uglavnom prate talasi i blago "prelomljene" forme.
Kada govorimo o bojama,tu je spektar mnogo veći.Primjetimo da primat imaju topli tonovi, kao što su zlato, bakar, pa čak i blago crvene nijanse.Tehnike su uglavnom balayage i iscrtavanje ,što daje jedan divan prirodni look.Svakako da je zdrava kosa uvijek u modi, pa bih ja u svakom slučaju dao prednost lijepoj zdravoj kosi.

Sanela Arbutina, šminkerka: - Što se šminke tiče i trendova za ovu sezonu, a i godinu su takvi da nam dopuštaju malo više kreativnosti, nego ranije. Opet, sve u umjerenim količinama. Veoma je važan lijep i ujednačen ten, prirodnih nijansi i podtonova, koji pristaju trenutnoj boji lica i tijela, sa blago naglašenim konturama lica.
Sa nijansama na kapcima se možemo poigrati uz naglašavanje kapka, preciznom linijom eye liner-a. Ukoliko se odlučimo za vesele tonove na očima, onda definitivno nude varijanta na usne. Onaj aposolutni preokret je taj da se ponovo vraća hidratacija i sjaj na usnama. Nisu više must have ruževi, koji dodatno isušuju usne, nego se vraćamo na blage sjajeve, hidrantne ruževe nježnih nijansi. Što se savršeno uklapa u ovo nastupajuće godišnje doba, Sunca i sjaja.


Nadam se da su vam savjeti pomogli. Ja sada žurim u kupovinu.

Hvala Helena Scrittore, frizerskom salonu Hair Design i Saneli na savjetima i lijepoj saradnji.

Primjedbe

  1. Divan post draga,sve si lijepo objasnila,uživala sam čitajući!♥

    http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljiv post! Iako ne pratim modne trendove,sviđa mi se to što su opet u trendu kombinezoni koje obožavam ❤


    Chanceux

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar