Zašto koristiti svijeće od sojinog voska?





Mislim da sam vam još na početka blogovanja pisala koliko volim svijeće. Noć bez njih mi je postala nezamisliva, mislim da sam i ljudima postala naporna kad god uđem u neki tržni centar,  ugledam ih i za mene svijet staje, samo se novčanik otvara😂
U trenutku kad mi mama nabraja štetnosti  svijeća od parafinskog voska, pojavljuje se  DeLight Soy Candles. Oni prave svijeće od sojinog voska. Pitate se u čemu je razlika?
Svijeće od sojinog voska nastaju preradom biljke prirodno,  100% netoksično, gore čisto, lako se čiste sapunicom,  gore 25%-50% duže, otpuštaju mirise prirodno i podržavaju farmere.
Svijeće od parafinskog voska nastaju preradom nafte, otpuštaju toksine, gorenjem nastaje crna čađa, teško se uklanjaju sa tkanine,  miješaju se hemikalijama i podržavaju naftnu industriju.

Zbog toga su DeLightSoy Candles svijeće posebne. DeLight Soy Candles  svijeće su prava mala sreća u preslatkoj teglici sa predivnim mirisom. Gore jako dugo i jedna može da vam prilično dugo traje, a kad ih ugasite soba i dalje satima predivno miriše.

Ja sam izabrala svijeće sa mirisom lavande i vanilije, obožavam ih. Miris lavande je dobar za kortizol, hormon stresa, potiče bolje i brže oslobađanje organizma od štetnih slobodnih radikala, supstanci odgovornih za ubrzano starenja, kao i za veliki broj oboljenja. Ništa ljepše nego kad nakon napornog dana upalim svijeću sa mirisom lavande, uzmem dobru knjigu ili izaberem neki film.

Miris vanilije opušta i stimulira. Odličan je za smirenje, ali i kao afrodizijak. Inače obožavam vaniliju, tako da je i izbor svijeće bio sasvim očekivajući.
Pružite sebi opuštajuće trenutke uz predivno mirišljave, a i zdrave DeLight Soy Candles svijeće. Ja često kažem da su sreća i svijeće u sobi, pa kad ih upališ zamiriše sve oko tebe.
DeLight Soy Candles svijeće možete naručiti na njihovoj Facebook stranici, imate čak i pogodnost da izaberete kakvu želite, u kom obliku, koje mirise da sadrži i dobijete je brzo.
Cijene su od 5. Do 7. KM. Naručite mirišljavu DeLight Soy Candles sreću.

Primjedbe

Objavi komentar