Pomozite ocu dvoje djece da živi



Postoje porodični prijatelji sa kojima dijelite lijepe, ružne i one najteže trenutke od kojih vam se koža ježi,  duša puca. Nažalost, takav trenutak je dočekao i prijatelje moje porodice krajem 2015. godine.
Zamislite jedno jutro se budite i odlazite na redovan sistematski pregled i saznajete da imate tumor. Sami ste u drugoj državi jer borite se da zaradite za normalan život svojoj porodici, imate dvoje djece koja vas trebaju i trebaće. Imate ženu koja vas voli, koju volite. Vi ste do tada srećan čovjek,  pitanja  u glavi su razna, od kako im reći, šta sada, strah vas obuzima od svega.  Svako želi da živi, da radi, da se bori i voli.  Naravno da je odlučio da pobijedi to zlo koje mu je tijelo obuzelo, borio se i bori kao lav uz podršku porodice, familije, prijatelja...  Govore mu doktori ide na bolje, radujemo se svi, ali nažalost taj tumor je toliko uporan da je došlo do toga da su isti ti doktori prije nekoliko dana mu saopštili da šanse da ozdravi ima samo u Francuskoj.
Ta ista Francuska je za mnoge nas pojam da je posjetimo, a kamoli da se tamo liječimo. Posebno nakon liječenja skoro godinu dana, kada ste zadnji novac dali da sačuvate život.  Dolazite u situaciju da morate zamoliti druge ljude dobre volje koje i ne poznajte da vam pomognu, da sačuvate svoj život i da porodica ostane na okupu. Morate da se borite protiv tog tumora pluća, hej pa ne smije on da pobijedi nikoga pa ni vas, oca koji još treba svojoj djeci.  Svjesni ste toga da morate biti heroj koji sve preživi i postane još jači.
On se zove Aleksandar Pudar, on se borio sa karcinomom testisa koji je  metastazirao na pluća i zahvatio nekoliko limfnih čvorova. Aleksandar treba 3000€ samo da bi otišao na prvi pregled i dobio predračune troškova liječenja u Francuskoj. Novca više nema, ali ima volju i želju da živi. Omogućimo mu to zajedno, novčić po novčić da dobije priliku za prvi pregled koji može, koji će biti njegov spas oko 15og septembra.
Zato danas, sutra taj novčić koji bi potrošili na neku glupost, uplatite na račun i tako spasite život. Muka mi je više da ti razni tumori pobjeđuju ljude, ne dozvolimo da ovaj put pobijedi. Sačuvajmo život, porodicu. Pomozimo da djeca imaju još dugo oca pored sebe.


Primjedbe