Ljubav se ljubavlju vraća


Kraj godine i vrijeme darivanja je počelo. Želim da  Vas podsjetim šta je zapravo ideja nastanka ovog bloga, a to je da pomognemo sebi i drugima.
Zato bi za početak svi mi mogli da konačno one stvari u ormaru koje čekaju da se obuku kada bude neka prilika za to (kada smršamo...) da spakujemo i poklonimo onima kojima te  stvari zaista trebaju. Svi znamo neke ljude koji nemaju mogućnosti da sebi priušte te stvari, stoga obradujmo njih s tim ili odnesimo stvari u dom za nezbrinutu djecu ili Crveni krst.
Sledeći put kad krenete da bacite stari hljeb u kontejner sjetite se onih koji dolaze da u istom pronađu bilo šta da prežive taj dan i okačite ga na isti.
Uzmimo telefon i pozovimo neke od humanitarnih brojeva koji traju ovaj mjesec. Nama 1KM ne znači ništa, a nekome može da produži život.
Proslijedite link na društevnim mrežama u kojima apeluju da se nekom  pomogne.  I to je vid pomoći, možda stigne baš tako do nekog ko može pomoći.
Ne okrećite glavu kada ugledate kutije u kojima se skuplja prilog za pomoć nekom, stavite najmanji sitniš koji tada imate u novčaniku. Vi ćete to ionako na neku glupost potrošiti da nećete i osjetiti, a ovako ćete pomoci.
Postoji još niz načina kako možete napraviti dobro djelo, a ovo su samo neki od prijedloga. Dobrim djelima pomažete drugima, ali i sebi. Ljubav se ljubavlju vraća.

Primjedbe

Objavi komentar