Kako se lijepo obući za malo novca?



Često dobijam pitanja vezana za oblačenje, gdje kupujem, šta obući itd. Zanimljiva mi je reakcija svih kada kažem da neki komad odjeće na meni je kupljen sa mizernom cijenom, pritom ne ulazim u radnje sa polovnom robom. Nemam ništa protiv istih, ali sam pomalo gadljiva, em su prenatrpane robom tako da tamo ni ne pokušavam šta pronaći.
Izgledati pristojno, lijepo pa čak i skupo obučeno možete vrlo lako ako znate da se igrate sa odjećom, nije presudan novac. Sve je na vama koliko šta možete da iznesete, da to pristaje vašoj figuri i naravno da na neki način predstavlja vas. Ja volim više klasične modele, ništa prešareno, puno detalja, previše otvoreno ali ima djevojaka koje vole suprotno ali umiju to da lijepo iznesu. Glavna deviza je da se vi u tome udobno i lijepo osjećate. Čovjek kada je zadovoljan sobom je ljepši. Vrlo je bitno paziti da boje vaših odjevnih predmeta se slažu, da ne hodate ulicom kao da ste navukli na sebe šta ste prvo ugledali u ormaru.
Novac ne treba da štedite na stvarima koje nosite svaki dan, štednja na tome je nemoguća. Kupite loše cipele koje u kratkom roku se izližu, poderu i onda opet nove i tako u krug. Zato cipele posebno crne koje kombinujete uz sve platite malo više ali bar znate da  imate kvalitetne koliko je to danas moguće. Isto važi i za torbe, posebno one koje nosite skoro svaki dan poput crne. Kaputi, jakne, sakoi takođe zaslužuju malo više novca zbog kvaliteta, svakodnevnog nosanja... Za hlače koje nosite stalno poželjno je dati više novca, ali i ne morate ukoliko stalno ih mijenjate. Rijetko ih nosim, ali često vidim neke jeftinije koje ne izgledaju loše. Kada za sve ovo izdvojite novac ostalo je lako kombinovati, a da ne izgledate jeftino a da vam je u tome udobno i lijepo.
Haljine, majice, suknje sve to možete pronaći za malo novca samo tražite, uđite slobodno u najjefitiniji butik osmotrite dobro i sigurno ćete pronaći nešto jeftino, da vam dobro stoji. Nemam problem s tim da uđem u bilo koju radnju, da zavirim na kojekakva sniženja, samo i tada pazim da ne kupujem bilo šta samo zato što je cijena niska. Razmišljajte dok kupujete imate li to sa čim iskombinovati, da li vam se zaista dopada ili je to samo još jedan odjevni predmet koji će bespotrebno zauzimati mjesto u već pretrpanom ormaru.  Npr. kupim suknje na sniženju za manje od 5. KM, kada neko me pita gdje, koliko nema šanse da pogode jer nijedna ne izgleda jeftino, nit je nekog lošeg materijala. Suknja na fotografiji ispod koštala je 3.KM, sako 7.KM, majica 3. KM sve kupljeno u Azelu.
 Materijal je jako bitan, birajte kvalitetniji. Uvijek osjetite kada dodirnete da li će vas iritirati, pojačati znoj, smanjiti ili raširiti nakon pranja. Radnje poput Alex exporta, Azela pa i kineske nisu toliko loše samo je bitno ući i pokušati pronaći ono što želite. Postoji još nekoliko radnji sa nižim ili prosječnim cijenama koje neću ni navoditi sada jer gore pomenute su najjeftinije. Za ove znam da su mnogima tabu jer su jeftine pa ih namjerno spominjem. Ne patite od markirane odjeće, učinite da vi sa mnogo manje novca izgledate markirano. Nikada ne kupujte jeftine kopije markiranih odjevnih predmeta, posebno sa natpisima. Nađite pristojnu, bez ikakvih oblježja kvalitetniju torbu za novac koji ćete dati na kopiju. Smatram da je nepristojno pričati o većim cijenama, ali je uspjeh pronaći nešto dobro za malo novca u vremenu kada sve postaje skuplje, a prihodi sve manji.
Znam da znate, ali nije loše da pomenem ukoliko nosite dekolitirani top, suknja ili hlače moraju da budu duži ili obrnuto. Ne želite da izgledate kao prodavačice ljubavi. Ne budite robovi trendova, nego ih prilagodite sebi. Detalji su veoma važni, svaku kombinaciju upotpune, učine ljepšom. Starija odjeća koju ste već često nosili se uvijek može osvježiti sa detaljima i iznijeti na novi način. Ne pretjerujte ni sa detaljima, ne želite da izgledate kao ona Dorinda iz serije Kasandra. Igrajte sa starim hlačama od kojih možete napraviti šorc, suknju.
Postoji toliko načina da izgledate dobro, a da uopšte ne koštaju puno sve je na vama. Oblačite se onako kako se vi osjećate najbolje i uz njegovanu kosu i lice sa dobrim parfemom ne možete da izgledate loše.

Primjedbe

  1. Absolutely right! Everything is in the combination of clothes, hairstyle and perfume, I might add - accessories and our smile!
    I’ve just found your blog and I’d like to say that I’m in love with it!
    I like your posts and photos! Really amazing!
    I’ll be happy to see you in my blog!)

    Would you like to follow each other?

    http://vkusnosbety.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you so much for this wonderful comments. I will be glad to follow and read your blog.

      Izbriši
  2. ja ne mogu da vjerujem da si se tako lijepo obukla sa tako malo para, sjajna si :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim tvoj blog, cesce pisi nam o ovome.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti najljepše :) <3 Potrudiću se :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ljudi su čudni i vođeni, većina bar, razmišljanjima o tome šta će drugi misliti o njima pa prečesto daju basnoslovne cifre na komade koji jedino na sebi imaju jasno uočljiv naziv brenda. Izgledati lepo i pristojno je uvek lako. Super post. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Slazem se sa svime sto si napisala :-)
    Stil ne znaci novac. Bitno je da znamo, da na najbolji nacin iznesemo ono sto nosimo i budemo samouvereni :-*

    POSETI MOJ BLOG :
    katycolorfulfreak.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Da, samopuzdanje je pola stila :) Hvala ti :) Naravno da hocu :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Slažem se sa tobom! Takođe mislim da ne postoje stvari koje se ne mogu uklopiti, koje ružno stoje i sve to. Samo treba lepo uklopiti tu stvar i izneti je lepo! ♥

    Poseti: Misseslandy

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar