četvrtak, 5. ožujka 2015.

Pitate li se kako su blogeri?


Manje od godinu dana bavim se pisanjem na blogu. To je postao moj hobi koji me čini srećnijom, zbog kog sam upoznala divne ljude,naučila neke lijepe stvari, primjenila odlične savjete...
Sa čime se sve blogeri susreću ne znam dovoljno ali ću uskoro i saznati.
Evo kako:

Svaki treći web sajt na svetu je blog. Tri od četiri internet korisnika redovno čitaju blogove. Svakog dana objavi se blizu 3.000.000 blog postova. Pet od šest internet “influensera” su blogeri, a na njih najveći uticaj vrše opet drugi blogeri.

Od 2012. do danas podaci o broju blogera variraju. Uzevši u obzir sve dostupne podatke - na svetu postoji između 350 miliona i pola milijarde blogova.
Do momenta kad završite čitanje ovog teksta biće objavljeno preko 20.000 novih blog postova!
Blogosfera bivše Jugoslavije se do 2008. godine eksponencijalno razvijala. U to vreme je brojala do čak 1.000.000 blogova. Ali o blogovima u regionu danas znamo manje nego ikada. Blogeri, ne znamo kako ste, a to je važno!

Ne znamo šta blogere muči, zbog čega ne pišu češće, da li se osećaju sigurno da objave šta god žele, da li dobijaju podršku prijatelja i od koga trpe pritiske (ukoliko ih trpe), ne znamo koliko ima blogova, na kojim su platformama, da li su blogeri i blogerke upoznati sa svojim pravima, koliko često su ta njihova prava ugrožena... o blogerima i blogerkama pouzdano znamo manje nego o bilo kom drugom društvenom mediju. A dok nešto ne izmerimo, ne možemo ga ni razvijati. Dok ne saznamo kako smo, teško je blogosferu unaprediti do nivoa najznačajnijeg medija društvenog interneta što bi naša blogosfera sigurno mogla da bude!

Ako želite da budete dio ovog projekta kliknite na I ja sam bloger.

Broj komentara: 6:

 1. Hi dear
  Great, have a happy sunday
  xoxo

  OdgovoriIzbriši
 2. Zanimljiv post! Zabavno je traziti inspiraciju u stvarima (ili osobama) koje nas okruzuju, ali pri tom uvijek trebamo ostati svoji :-)
  Pusa iz Italije,
  Sonia Verardo
  http://www.trenchcollection.com/

  OdgovoriIzbriši

Arhiva bloga