Pomozimo maloj Nazifi




Svaki put kad pomislite da vam je život užasan sjetite se da postoji mnogo djece među kojima je i mala Nazifa.Ona uprkos bolesti, troškovima koji su veliki za njenu porodicu jer nam je situacija generalno u državi takva bori se i voli život.Ona treba našu pomoć da istraje i bude dijete koje će da misli samo na igru i školu.


Nazifa je 2008. godište, da pravo vrijeme kada njen svaki trenutak treba da ispunjen školom i igrama. Nikako mislima kad će morati po ko zna koji put doktoru, gdje, koja terapija i koliko će sve to da košta. Imala je samo pet mjeseci života kada je počelo liječenje u Banjaluci. Ona ima diskleksiju, na desno uho slabo čuje, urođenu dalekovidnost za koju su tek nedavno saznali. Nazifa na desno oko vidi samo 40. posto. Doktori predlažu da odu na dalje pretrage i možda operaciju u kliniku Sveti vid ili kliniku Svjetlost.Nisu još otišli, nemaju novca. Njeno liječenje nastavlja se u Institutu za majku i dijete u Beogradu, njena urođena bolest je hipoplazija pluća desnog plućnog krila i desne grane arterije. Doktori predlažu operaciju koja je veoma rizična, cijenu bi tek trebali uskoro saznati.
Pored svih tih muka porodica nije baš u zavidnoj finansijskoj situaciji. Da, znam sad ste pomisliliti niko nije. Situacija jeste teška svima, ali zamislite kako je kad imate bolesno dijete. Troškovi su brojni, dugovi sve veći ali ljubav  prema djetetu ne dozvoljava da se sa borbom posustaje.Pokucaće majka zbog svog djeteta na sva vrata, stid te obuzima ali želja da tvoje dijete ode na kontrolu i bude bolje je naravno jača. Neki su okrećali glavu, kao da nisu htjeli da bar saslušaju i to je vid pomoći.Ne osuđujmo ni njih, ljudi se plaše bolesti. Ima i onih koji uprkos strahu idu pravo tamo gdje treba pomoći posebno kad su u pitanju djeca. Djeca treba da budu djeca, nikako da im neka bolest uskrati  ono najljepše zdravlje i djetinjstvo.
Zato molim sve dobre ljude da razmisle o ovome, pomognu na bilo koji način da Nazifa može redovno odlaziti na kontrole u Beogradu. Kasnije vidjećemo šta doktori kažu ako bude potrebna ta rizična operacija, od koje se na samu pomen naježim ali borićemo se. Znam borićete se i vi. Jednog dana Nazifa će vam sigurno uzvratiti, ona je već sad mali dobar čovjek .
Novčano možete pomoći uplatom na žiro račun na ime Nazifine majke, Emina (Asim) Prnjavorac.
Žiro račun : 567-541-59001014-40
Grupa za pomoć na facebook : https://www.facebook.com/groups/393340267511493/?fref=ts Adresa: Bukovačke čivčije BB, Doboj
Broj telefona od majke:  065349338
Hvala Vam.


Primjedbe

  1. So cute!

    Sarah x
    www.palmtreesandheels.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Divan post! Nadam se da ce doprijeti do mnogih citatelja!
    Pusa iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar