Šta je to što žene žele?



 Kako misliš žena si, a znaš šta želiš? Vječito pitanje je šta je to što žene žele. Mnogi bi rekli da ne znaju ni one šta žele, drugi pak da žele sve. Vjerujem da bi bilo lakše nabrojati šta žene ne žele, ali ta lista bi mogla da bude predugačka.
 U skladu sa mogućnostima vremena i želje se mijenjaju. Tako da kada bi ovo pitanje postavili prosječnim tinejdžerkama odgovori bi se sastojali od želja da ih neki momak pogleda, do super ocjena, želja za nastavkom školovanja i tako dalje. Djevojka koja studira bi sigurno kao prvu svoju želju navela da završi fakultet, ona koja nije željela da studira vjerovatno želi nekog muškarca koji će je oženiti. Često možemo sresti uspješne žene na polju karijere ali nisu srećne jer ih ona neće pokriti kod kuće. Isto tako možemo vidjeti majke, nečije žene koje su godinama u braku ali opet nisu srećne jer  potajno žele da i one budu one koje će drugi pitati: ‚‚ Kako postižeš sve to?“.  Žene su često u ratu sa svojim željama i onim što zaista čine jer se to od njih očekuje. Teško je balansirati između želje i reputacije.
Činjenica je da sve žene žele ljubav koja nema rok trajanja, istina neke je toliko očajno žele da pristaju na sve što može da liči na istu. Imamo i onu drugu vrstu žena koja neće nikad priznati da želi ljubav, a želi. Braniće se karijerom, samostalnošću ali ne vrijedi . Na kraju ipak si čovjek koji osjeća. Svi mi trebamo i želimo srećnu i zdravu porodicu . One žene koje žele da se ostvare u ulozi majke žele da budu dobre majke i da njena djeca postanu dobri i srećni ljudi. To je rekla bih jedan od najvažnijih ispita u životu žene, ali i muškarca. Žena pravog muškarca prepozna po želji da mu rodi dijete.  Žene žele sigurnost, materijalnu mogu stvoriti svojim radom ali ipak žele da imaju nekog na koga se mogu osloniti i jedno: ‚‚ Ne brini, tu sam ja“. Postoje žene koje vole da ne ovise o bilo kome, koje teže tamo da budu samostalne. Novac je takođe jedna od želja, naravno s njim se najvažnije ne može kupiti, ali svakodnevni stres kako sutra preživjeti nije sigurno ničija želja. Pripradnice ljepšeg pola trebaju pažnju, puno pažnje začinjeno sa podrškom i spremnošću da ih saslušate u svakom trenutku koliko god nekad bile i naporne.  Vole one i moć, pa imamo takve primjere u istoriji, žene koje su vladale tokom prošlosti. Muškarci nisu ponekad ni svjesni koliku ustvari moć žena posjeduje, ali znaju da kad nešto poželi  izludiće sve oko sebe ali u većini slučajeva svoju želju ostvariti. Svaka djevojka teži tome  da zavoli svoj lik u ogledalu, a svaka žena da zavoli sebe baš takvu kakva jeste.
Jasno je da ponekad žena ne zna šta želi, ali mora da zna šta ne želi. Sigurno je da ne želi život bez ljubavi u svim oblicima.

Primjedbe

Objavi komentar