Uradi sama pedikir



Koliko brinete o svojim stopalima? Ne izvlačite se na zimski period i tada treba da brinete o njima. Nema potrebe da idete u kozmetičke salone da bi im pružili kvalitetnu njegu. Jednostavno neka to postane vaš mali ritual jednom nedeljeno koji će učiniti da se osjećate još ljepše. Pitate se kako? Pa idemo redom:
Prvi postupak je da pustite muziku koju volite. Zatim uzmete plastični lavor, rašpice za stopala, noktaricu, kamen za pete, skidač laka za nokte,turpiju, bazu za nokte i lak, peškir i žurka počinje.
Drugi korak je da u taj plastični lavor natočite dovoljno tople vode, stavite malo omiljene kupke. Moja preporuka je kupka Dark orchid & raspberry Avon. Bilo bi poželjno da dodate malo morske soli ukoliko imate ili sodu bikarbonu. Skinite lak sa noktiju i zaronite stopala u tu malu mirisnu kupku samo za njih . Držite ih bar petnaest minuta tako dok koža ne omekša.
Treći postupak je kada koža dovoljno omekša da stopala dobro izirbate pomoću kamena ili rašpice. Kada to uradite skinute zanoktice i lijepo isturpijajte nokte i stavite stopala u čistu vodu da bih opet očistili od eventualnih nečistoća.

 
Četvrti korak je jako bitan kada stopala obrišete peškirom namažite ih obavezno kremom za ista. Takođe bilo bi poželjno uraditi i piling ponekad. Najbolja krema za stopala koja je meni pomogla i pomaže je Avon FootWorks krema za omekšavanje peta Limitirano izdanje.Ova  krema je za omekšavanje peta, pruža prijatan osećaj ispucalim, suvim i grubim stopalima.Ona pruža hidrataciju 24 h, omekšava ispucale pete,  brzo se apsorbuje, ne ostavlja masne tragove.Kada je nanesem zaista koža je brzo upije i moja stopala su mekana.Ponekad je nanesem poslije tuširanja, kada ne radim piling, pedikir i odlično djeluje. Moja stopala su najviše njegovana zahvaljujući  Avon FootWorks kremi za omekšavanje peta Limitirano izdanje. Ukoliko istu nemate odmah potražite. Regularna cijena je 11.KM, a ako potražite je već sada Avon je nudi za samo 5,90. KM. Vjerujte mi ovo zaista morate imati. Ne želite gruba stopala, posebno sada kada se proljeće bliži. Krema sadrži u ovom izdanju 150. ml.
Peti i zadnji korak je da nakon što koža kremu dobro upije nanesete na svoje nokte bazu i nakon toga lak za nokte.
Sada vidite da ovo ne oduzima puno vremena ni novca, a vi imate njegovana stopala.


Primjedbe

  1. Koristim tu kremu godinama a uz nju kombiniram i ostale Foot Works proizvode, odlični su i slažem se da stopala mogu biti lijepa bez puno muke cijele godine :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super je ova krema... secam se da je koristim jos kada je bila u prastarom pakovanju! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. ja sam danas to uradila, opusta stvarno :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar