Tri filma za modne sladokusce


Toliko dugo želim da napišem ovaj tekst, ali jednostavno željela sam prije toga da pogledam veći broj filmova o modi i ukoliko je moguće da oni budu dokumentarci

Nažalost, nemam naviku da kao većina ljudi pogledam bar jedan fim mjesečno.  Tako da je proces nastajanja ovog teksta duže trajao.  Moram priznati da sam na kraju svojim izborom zadovoljna, a nadam se da ćete i vi biti.  Tražila sam filmove, koji će biti zanimljivi svima.  

 Spoj mode i  novih informacija je ono što sam željela. 
 
fotografija preuzeta sa http://www.imdb.com/title/tt3077060/mediaviewer/rm2432236288
1.       House of Versace je životna priča Donatelle Versace. U filmu možemo vidjeti kako je ona podnijela smrt brata, koji je do tada bio na vrhuncu karijere. Kako se izboriti sa  takvim bolom,  sa kritikama javnosti, jer ona nije Gianni Versace. Film koji će vam vjerovatno izmamiti koju suzu, a i osmijeh. Film koji će vam pokazati da ni novac nije garancija za sreću. 
 
fotografija preuzeta sa http://www.imdb.com/title/tt1035736/

2.       Coco Before Chanel  pa ko još ne želi pogledati film o  djevojčici koja je odrasla u sirotištu i postala legendarna modna dizajnerica. Biografija koja ostavlja bez daha, toliko i sreće, ali i tuge. Vjerujte mi drage dame, nakon ovog filma potražiti ćetesvoje malu crnu haljinu, bisere dok stavljate kap naljepšeg parfema. Divno je biti žena. 
 
fotografija preuzeta sa http://www.imdb.com/title/tt3162938/mediaviewer/rm3831689728
3.       The True  Cost film koji će nas natjerati da se zapitamo odakle nama dolazi sva ta lijepa odjeća. Do čega nas dovodi ubrazan proces mode, jeftinija odjeća, stalna potreba za nečim novim... Ko nam to sve stvara, koliko nas to zaista košta. Da li može bolje, ljepše, zdravije i humanije? Kako žive ti radnici u fabrikama? Odličan dokumentarac.


Nadam se da vam se dopada bar jedan od ova tri prijedloga. Ukoliko ste gledali ili imate neku preporuku za mene slobodno mi pišite





Primjedbe

Objavi komentar