Sombre



Na facebook stranici sam obećala ranije da ću pisati o tretiranju kose tehnikom sombre. Pišem o istoj jer i ja tako od ljetos tretiram kosu, a bilo je pitanja kako, šta. 
Sombre se postiže izvlačenjem pramenova na skoro isti način kao i ombre, samo prelaz između boja je mnogo suptilniji, pa tako da nećete imati sigurno neku veliku promjenu.Kod ove tehnike imate više svjetlijih pramenova, oko lica i boja se između tjemena i kraja kose se preliva. Izgleda mnogo prirodnije. Sigurno je da bar nećete izgledati kao da ste donji dio kose umočili u farbu. To je ružno, nažalost primijetila sam da je  jako teško naći dobrog frizera koji zaista zna lijepo napraviti ombre. Nisam frizer ali mislim da im je ipak lakše raditi sombre zato što je jako slično izvlačenju pramenova sa kojim definitivno imaju više iskustva.
Ja sam se prvi put odlučila na sombre kada sam poželjela neku promjenu što se tiče kose ali ne veliku. Naime imala sam utisak da moja kosa koja tada nije bila tretirana farbom je počela da tamni i željela sam da bude bar koji pramen svjetliji . Volim kada vidim na nekoj djevojci kosu kao da je osunčana. Sombre mi je svakako izgledao i elegantniji, manje upadljiv bez oštrrih prelaza.
Frizeri kažu da će sombre još više zaživjeti u ovoj godini jer trend da kosa izgleda kao da je Sunce posvijetlio postaje sve veći.
Prirodnost je ono čim treba da se vodite.

Primjedbe

  1. zbog tebe sad imam ovakvu kosu. hvala ti :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar