Recept za zdrave rafaelo kuglice



Pisala sam vam kako sam se uspjela odvići od slatkiša, ipak ponekad poželim i ja pojesti nešto slatko.  Obično tada  odlučim da nešto sama pripremim, jer samo ja znam šta sam u to stavila, koliko je zdravo, hranljivo... Tražeći takve recepte i uopšte savjete o ishrani naletila sam na stranicu Atika. Atika je klub žena u kojem se bodre neke da smršaju, neke da se udebljaju, uz pomoć stručnog tima sa raznovrsnim zdravim receptima, vježbama i stalnom podrškom. 

Kada sam na njihovoj stranici ugledala recept za zdrave rafaelo kuglice (dobro, meni su ispale ogromne kugle), morala sam odmah da se bacim na pripremu istih. Cimerice su me posmatrale kao neku luđakinju, jer čuj zdrave rafaelo kuglice uz konstataciju da ću ih sigurno baciti. Međutim, ova zdravija verzija je fantastična. Meni su ispale „malo“ veće, tako da je jedna bila dovoljna da me zasiti da mi se više čak i ne jede.
 Konačno neki slatkiš nakon odvikavanja, da mi nije previše sladak. Neko sam ko povremeno voli da kuha, isproba nove recepte tako da sam i u samom procesu pravljenja uživala.
Ova ljepša fotografija i izgled kuglica je sa stranice Atika😉
Recept:
*šolja mlijeka
*jedna velika banana( zrelija)
*velika kašika kikiriki putera
* blansirani bademi( mogu i mljeveni)
*kokosovo brašno 200. grama

Mlijeko zagrijati, kada provri preliti sa istim 100.grama kokosa i ostaviti pet minuta da ga kokos upije. U to dodati bananu, kikiriki puter i bademe, pa sve to dobro izmutiti mikserom i ostaviti u frižider na 20.minuta.  Nakon toga slijedi oblikovanje kuglica, stavljanje u svaku po jedan badem, pa uvaljati u kokos. Ukoliko želite sočniju verziju, stavite malo manje kokosa.

Dok pripremate ne zaboravite glavni začin Ljubav i ne može loše da bude.

 Nadam se da će vam se recept dopasti.


 Javite mi utiske 😀





Primjedbe

Objavi komentar