Recite NE odlaganju- kolab sa NN: Elvi's blog



Svi smo pomalo skloni da mnoge stvari i poslove odlažemo za kasnije. Onda to kasnije se odloži za još kasnije i tako nastaje potpuni nered u našim životima. Koliko god da se trudimo da neke stvari planiramo, nekad se stvari izmaknu kontroli. Zato smo Elvi i ja odlučile da svaka na svom bogu napiše tri stvari koje možemo obaviti odmah, bez izgovora i odlaganja. Svakako da će nam malo olakšati organizaciju i uštediti tako vrijeme.

Moj prvi prijedlog je da sve stvari koje možemo obaviti u roku od samo jedne minute, obavimo odmah. Znači kaput koji ste upravo skinule odmah ga stavite na svoje mjesto i slično. Ja se time vodim svakodnevno i u mojoj sobi nikada nije nered. Ovaj savjet sam pročitala davno na blogu Tamare Kalinić, koji obožavam.

Drugi prijedlog je da svako veče isplanirate i pripremite odjevnu kombinaciju za sutra. Tako ujutru kada se probudite nema gubljenja vremena na ono čuveno šta obući ili još gore obući  šta prvo ugledamo i cijeli dan osjećati se nesigurno, jer mogle smo baš nešto ljepše. Ja tu naviku imam još od malena, mamina škola.

Treći prijedlog je planirate bilo kakvu vrstu kupovine, nebitno da li je kozmetika, odjeća, hrana... Zapišete, okvirno napišete cijene tih potrebnih stvari i uklopite ih u svoj mjesečni budžet. Tako ćete imati uvid na šta najviše novac trošite, da li vam je to sve stvarno potrebno, manja je mogućnost da ćete kupiti nešto više od toga i ono najvažnije tako učite da pametno raspoređujete novac. Mali savjet, u kupovinu nikada ne idite gladni, tada ćete sigurno kupiti nešto što ne želite čak ni pojesti. Posebno ukoliko pazite na ishranu, tada postoji velika mogućnost da ćete kupiti i pojesti nešto nezdravo.

Nadam se da će vam ovi moji mali prijedlozi, savjeti pomoći. Pročitajte šta nam savjetuje Elvi:http://elvisrb.blogspot.ba/2017/01/3-stvari-koje-ne-treba-da-ostavljate-za.html
 
Isto tako rado ću da pročitam neki vaš prijedlog, savjet za bolju organizaciju vremena i stvari koje nam mogu olakšati na neki način život.

Primjedbe

  1. Veliki pozdrav Željka. Saveti su ti jako dobri, iako sve ove stvari radim svakodnevno.

    Moj savet za tvoje čitaoce bi bio da prestanu da koriste mobilne (ili bilo koje uređaje koji oduzimaju puno vremena), kada su u društvu sa prijateljima, rodbinom itd.

    Kada ste u društvu, uvedite pravilo da onaj ko uzme mobilni, plaća svima turu pića i tako ćete se fino zabaviti, a posle nećete uopšte misliti ni ko vas je zvao na mobilni ni zašto. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo svakodnevno radim i potpuno si u pravu što se organizacije i odlaganja tiče

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar